Перспективне меню
ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖЕНО
Начальник Черкаського В.о. директора департаменту освіти
міського управління та гуманітарної політики
Головного управління Черкаської міської ради
Держпродспоживслужби в ______________ Б.О.Бєлов
Черкаській області
______________ Мізінова О.В.
ПРИМІРНЕ ДВОТИЖНЕВЕ МЕНЮ
для закладів дошкільної освіти загального типу
(літній період)
(Відповідно до п.1.12, п.1.13 Інструкції з організації харчування дітей
у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом
МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 №298/227)
І- й тиждень
П О Н Е Д І Л О К | ||
Страви | Ясла | Садок |
Сніданок | ||
Омлет | 40 | 85 |
Вермішель відварена з вершковим маслом | 65 | 80 |
Салат із свіжих помідорів та огірків та зеленою цибулею, кропом | 50 | 50 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Батон з вершковим маслом | 20/3 | 30/5 |
Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) | 40 | 95 |
Обід | ||
Суп із цвітної капусти з курячим м’ясом та із зеленню | 150 | 200 |
Плов з м’ясом (свинина нежирна) | 150 | 180 |
Свіжий огірок | 30 | 50 |
Хліб житній | 20 | 40 |
Сік фруктовий | 135 | 175 |
Вечеря | ||
Манний пудинг з фруктовим соусом | 130/10 | 160/20 |
Кефір | 150 | 180 |
Печиво | 10 | 20 |
В І В Т О Р О К | ||
Страви | Ясла | Садок |
Сніданок | ||
Молочна гречана каша з вершковим маслом | 180 | 200 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Батон з вершковим маслом та твердим сиром | 20/3/7 | 30/5/15 |
Обід | ||
Суп з м’ясними фрикадельками (курятина) та із зеленню | 150/20 | 200/25 |
Котлета з ялової печінки з овочевим соусом | 45/20 | 60/30 |
Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом | 100 | 120 |
Салат з капусти (з нового урожаю) та свіжих огірків, зеленої цибулі, кропу | 30 | 50 |
Хліб житній | 20 | 40 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Вечеря | ||
Сирні кульки з родзинками та сметанним соусом | 105/10 | 140/25 |
Йогурт | 150 | 180 |
С Е Р Е Д А | ||
Страви | Ясла | Садок |
Сніданок | ||
Молочна вівсяна каша з вершковим маслом | 180 | 200 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Батон з маслом вершковим | 20/3 | 30/5 |
Обід | ||
Борщ з курячим м’ясом зі сметаною та із зеленню | 150 | 200 |
Кнелі м’ясні (яловичина/куряче м’ясо) в овочевому соусі | 43/20 | 65/30 |
Пшенична каша з вершковим маслом | 80 | 100 |
Салат із свіжих помідор і огірків | 30 | 50 |
Хліб житній | 20 | 40 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Вечеря | ||
Котлета рибна з овочевим соусом | 40/20 | 75/30 |
Картопля молода відварена з вершковим маслом та кропом | 100 | 120 |
Свіжий огірок | 30 | 50 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Батон з медом | 20/15 | 30/20 |
Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) | 40 | 95 |
Ч Е Т В Е Р | ||
Страви | Ясла | Садок |
Сніданок | ||
Сирники розові з сметанним соусом | 135/10 | 160/25 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Батон з маслом вершковим | 20/3 | 30/5 |
Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) | 40 | 95 |
Обід | ||
Бурячник з курячим м’ясом зі сметаною | 150 | 200 |
Домашня печеня з м’ясом (свинина нежирна) | 150 | 180 |
Салат із капусти нового урожаю, огірків та зеленні | 30 | 50 |
Хліб житній | 20 | 40 |
Сік фруктовий | 135 | 175 |
Вечеря | ||
Молочна рисова каша з вершковим маслом | 180 | 200 |
Кавовий напій з молоком | 150 | 180 |
Батон з твердим сиром | 20/7 | 30/15 |
П Я Т Н И Ц Я | ||
Страви | Ясла | Садок |
Сніданок | ||
Тюфтельки рибні в овочевому соусі | 45/20 | 90/30 |
Картопля тушкована на молоці з зеленню | 80 | 100 |
Салат зі свіжого огірків та помідорів із зеленню | 30 | 50 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Батон з вершковим маслом | 20 | 30 |
Обід | ||
Капусняк з курячим м’ясом зі сметаною | 150 | 200 |
Бефстроганов м’ясний (яловичина/курятина) | 35/20 | 50/30 |
Гречана каша з вершковим маслом | 80 | 100 |
Кабачки тушковані з овочами | 30 | 50 |
Хліб житній | 20 | 40 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Вечеря | ||
Молочна пшоняна каша з вершковим маслом | 180 | 200 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Домашні пиріжки зі свіжими фруктами (фрукти за сезоном) | 60 | 60 |
ІІ- й тиждень
П О Н Е Д І Л О К | ||
Страви | Ясла | Садок |
Сніданок | ||
Молочна вермішель з вершковим маслом | 180 | 200 |
Кавовий напій з молоком | 150 | 180 |
Батон з вершковим маслом | 20/3 | 30/5 |
Банан (без урахування відходів) | 40 | 95 |
Обід | ||
Капусняк з курячим м’ясом ( з капусти нового урожаю) | 150 | 200 |
Відварений язик яловий з овочевим соусом | 45/20 | 55/30 |
Пшенична каша з вершковим маслом | 100 | 120 |
Свіжий огірок | 30 | 50 |
Хліб житній | 20 | 40 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Вечеря | ||
Рисова каша з вершковим маслом | 80 | 100 |
Омлет драчена | 40 | 80 |
Салат із свіжих помідор та огірків та зеленої цибулі | 30 | 50 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Батон з твердим сиром | 20/7 | 30/10 |
В І В Т О Р О К | |||
Страви | Ясла | Садок | |
Сніданок | |||
Сирники з родзинками зі сметанним соусом | 150/10 | 170/20 | |
Батон з вершковим маслом | 20/3 | 30/5 | |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 | |
Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) | 40 | 95 | |
Обід | |||
Суп гороховий з курячим м’ясом та зеленню | 150 | 200 | |
Овочеве рагу з м’ясом (свинина нежирна) | 150 | 180 | |
Салат із свіжих помідор та солодкого перцю | 30 | 50 | |
Хліб житній | 20 | 40 | |
Сік фруктовий | 135 | 175 | |
Вечеря | |||
Вівсяна молочна каша з вершковим маслом | 180 | 200 | |
Какао з молоком | 150 | 180 | |
Батон з повидлом | 20/15 | 30/20 | |
С Е Р Е Д А | ||
Страви | Ясла | Садок |
Сніданок | ||
Січеники рибні в овочевому соусі | 35/20 | 60/30 |
Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом | 100 | 120 |
Свіжий помідор | 30 | 40 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Батон з вершковим маслом | 20/3 | 30/5 |
Обід | ||
Бурячник з курячим м’ясом зі сметаною | 150 | 200 |
Котлета м’ясна (куряче м’ясо/свинина нежирна) в овочевому соусі | 45/20 | 60/30 |
Вермішель відварена з вершковим маслом | 100 | 120 |
Салат зі свіжих огірків та капусти нового урожаю | 30 | 50 |
Хліб житній | 20 | 40 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Вечеря | ||
Млинці з медом | 100/5 | 140/10 |
Кавовий напій з молоком | 150 | 180 |
Банан | 45 | 90 |
Ч Е Т В Е Р | ||
Страви | Ясла | Садок |
Сніданок | ||
Ліниві вареники зі сметанним соусом | 120/10 | 150/20 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Батон з вершковим маслом та твердим сиром | 20/3/7 | 30/5/10 |
Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) | 40 | 95 |
Обід | ||
Борщ з курячим м’ясом зі сметаною | 150 | 180 |
Печінка ялова по – строганівськи | 40 | 50 |
Картопля з молоком та вершковим маслом із зеленню | 100 | 120 |
Салат з свіжих помідор, огірків, зелені | 30 | 50 |
Пампушки з часником | 60 | 60 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Вечеря | ||
Молочна вівсяна каша з вершковим маслом | 180 | 200 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Вафлі молочні | 15 | 25 |
П Я Т Н И Ц Я | ||
Страви | Ясла | Садок |
Сніданок | ||
Молочна вермішель з вершковим маслом | 180 | 200 |
Кавовий напій з молоком | 150 | 180 |
Батон з маслом вершковим | 20/3 | 30/5 |
Банан (без урахування відходів) | 40 | 95 |
Обід | ||
Суп овочевий з курячим м’ясом та із зеленню | 150 | 180 |
Шніцель м’ясний (куряче філе) в овочевому соусі | 40/20 | 60/30 |
Гречана каша з маслом вершковим | 100 | 120 |
Салат зі свіжих огірків та капусти (нового урожаю) | 30 | 50 |
Хліб житній | 20 | 40 |
Сік фруктовий | 135 | 175 |
Вечеря | ||
Тюфтельки рибні із овочевим соусом | 45/20 | 90/30 |
Пшенична каша з вершковим маслом | 80 | 100 |
Свіжий помідор | 30 | 50 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |