Нормативна база НАССР
ВИМОГИ
щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
{У тексті Вимог слова “Закон України “Про безпечність та якість харчових продуктів”, “Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) (далі – система НАССР)”, “операторами потужностей” та “НАССР – плану” у всіх відмінках та числах замінено відповідно словами “Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, “системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках”, “операторами ринку” та “плану НАССР” у відповідних відмінках та числах згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 429 від 17.10.2015}
Перелік нормативно-правових актів,
якими встановлено санітарно-гігієнічні
та протиепідемічні вимоги до закладів освіти:
Закони України:
Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»;
Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб»;
Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»;
Закон України «Про дошкільну освіту»;
Закон України «Про загальну середню освіту»;
Закон України «Про позашкільну освіту»;
Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей»;
Закон України “Про дитяче харчування“Закон України “Про безпечність та якість харчових продуктів“;
ЗАКОН УКРАЇНИ «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»
Постанови Кабінету Міністрів України:
Постанова Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»;
Накази:
Наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 № 242/329
«Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»Наказ Мінагрополітики від 01.10.2012 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР);
Санітарне законодавство:
Листи:
МОН від 05.09.2019 № 1/9-552 «Щодо порядку запровадження системи НАССР у закладах дошкільної освіти».1_9-552 (3)