Перспективне меню
ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖЕНО
Начальник Черкаського В.о. директора департаменту освіти
міського управління та гуманітарної політики
Головного управління Черкаської міської ради
Держпродспоживслужби в ______________ Б.О.Бєлов
Черкаській області
______________ Мізінова О.В.
ПРИМІРНЕ ДВОТИЖНЕВЕ МЕНЮ
для закладів дошкільної освіти загального типу
(літній період)
(Відповідно до п.1.12, п.1.13 Інструкції з організації харчування дітей
у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом
МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 №298/227)
І- й тиждень
| П О Н Е Д І Л О К | ||
| Страви | Ясла | Садок |
| Сніданок | ||
| Омлет | 40 | 85 |
| Вермішель відварена з вершковим маслом | 65 | 80 |
| Салат із свіжих помідорів та огірків та зеленою цибулею, кропом | 50 | 50 |
| Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
| Батон з вершковим маслом | 20/3 | 30/5 |
| Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) | 40 | 95 |
| Обід | ||
| Суп із цвітної капусти з курячим м’ясом та із зеленню | 150 | 200 |
| Плов з м’ясом (свинина нежирна) | 150 | 180 |
| Свіжий огірок | 30 | 50 |
| Хліб житній | 20 | 40 |
| Сік фруктовий | 135 | 175 |
| Вечеря | ||
| Манний пудинг з фруктовим соусом | 130/10 | 160/20 |
| Кефір | 150 | 180 |
| Печиво | 10 | 20 |
| В І В Т О Р О К | ||
| Страви | Ясла | Садок |
| Сніданок | ||
| Молочна гречана каша з вершковим маслом | 180 | 200 |
| Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
| Батон з вершковим маслом та твердим сиром | 20/3/7 | 30/5/15 |
| Обід | ||
| Суп з м’ясними фрикадельками (курятина) та із зеленню | 150/20 | 200/25 |
| Котлета з ялової печінки з овочевим соусом | 45/20 | 60/30 |
| Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом | 100 | 120 |
| Салат з капусти (з нового урожаю) та свіжих огірків, зеленої цибулі, кропу | 30 | 50 |
| Хліб житній | 20 | 40 |
| Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
| Вечеря | ||
| Сирні кульки з родзинками та сметанним соусом | 105/10 | 140/25 |
| Йогурт | 150 | 180 |
| С Е Р Е Д А | ||
| Страви | Ясла | Садок |
| Сніданок | ||
| Молочна вівсяна каша з вершковим маслом | 180 | 200 |
| Какао з молоком | 150 | 180 |
| Батон з маслом вершковим | 20/3 | 30/5 |
| Обід | ||
| Борщ з курячим м’ясом зі сметаною та із зеленню | 150 | 200 |
| Кнелі м’ясні (яловичина/куряче м’ясо) в овочевому соусі | 43/20 | 65/30 |
| Пшенична каша з вершковим маслом | 80 | 100 |
| Салат із свіжих помідор і огірків | 30 | 50 |
| Хліб житній | 20 | 40 |
| Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
| Вечеря | ||
| Котлета рибна з овочевим соусом | 40/20 | 75/30 |
| Картопля молода відварена з вершковим маслом та кропом | 100 | 120 |
| Свіжий огірок | 30 | 50 |
| Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
| Батон з медом | 20/15 | 30/20 |
| Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) | 40 | 95 |
| Ч Е Т В Е Р | ||
| Страви | Ясла | Садок |
| Сніданок | ||
| Сирники розові з сметанним соусом | 135/10 | 160/25 |
| Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
| Батон з маслом вершковим | 20/3 | 30/5 |
| Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) | 40 | 95 |
| Обід | ||
| Бурячник з курячим м’ясом зі сметаною | 150 | 200 |
| Домашня печеня з м’ясом (свинина нежирна) | 150 | 180 |
| Салат із капусти нового урожаю, огірків та зеленні | 30 | 50 |
| Хліб житній | 20 | 40 |
| Сік фруктовий | 135 | 175 |
| Вечеря | ||
| Молочна рисова каша з вершковим маслом | 180 | 200 |
| Кавовий напій з молоком | 150 | 180 |
| Батон з твердим сиром | 20/7 | 30/15 |
| П Я Т Н И Ц Я | ||
| Страви | Ясла | Садок |
| Сніданок | ||
| Тюфтельки рибні в овочевому соусі | 45/20 | 90/30 |
| Картопля тушкована на молоці з зеленню | 80 | 100 |
| Салат зі свіжого огірків та помідорів із зеленню | 30 | 50 |
| Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
| Батон з вершковим маслом | 20 | 30 |
| Обід | ||
| Капусняк з курячим м’ясом зі сметаною | 150 | 200 |
| Бефстроганов м’ясний (яловичина/курятина) | 35/20 | 50/30 |
| Гречана каша з вершковим маслом | 80 | 100 |
| Кабачки тушковані з овочами | 30 | 50 |
| Хліб житній | 20 | 40 |
| Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
| Вечеря | ||
| Молочна пшоняна каша з вершковим маслом | 180 | 200 |
| Какао з молоком | 150 | 180 |
| Домашні пиріжки зі свіжими фруктами (фрукти за сезоном) | 60 | 60 |
ІІ- й тиждень
| П О Н Е Д І Л О К | ||
| Страви | Ясла | Садок |
| Сніданок | ||
| Молочна вермішель з вершковим маслом | 180 | 200 |
| Кавовий напій з молоком | 150 | 180 |
| Батон з вершковим маслом | 20/3 | 30/5 |
| Банан (без урахування відходів) | 40 | 95 |
| Обід | ||
| Капусняк з курячим м’ясом ( з капусти нового урожаю) | 150 | 200 |
| Відварений язик яловий з овочевим соусом | 45/20 | 55/30 |
| Пшенична каша з вершковим маслом | 100 | 120 |
| Свіжий огірок | 30 | 50 |
| Хліб житній | 20 | 40 |
| Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
| Вечеря | ||
| Рисова каша з вершковим маслом | 80 | 100 |
| Омлет драчена | 40 | 80 |
| Салат із свіжих помідор та огірків та зеленої цибулі | 30 | 50 |
| Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
| Батон з твердим сиром | 20/7 | 30/10 |
| В І В Т О Р О К | |||
| Страви | Ясла | Садок | |
| Сніданок | |||
| Сирники з родзинками зі сметанним соусом | 150/10 | 170/20 | |
| Батон з вершковим маслом | 20/3 | 30/5 | |
| Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 | |
| Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) | 40 | 95 | |
| Обід | |||
| Суп гороховий з курячим м’ясом та зеленню | 150 | 200 | |
| Овочеве рагу з м’ясом (свинина нежирна) | 150 | 180 | |
| Салат із свіжих помідор та солодкого перцю | 30 | 50 | |
| Хліб житній | 20 | 40 | |
| Сік фруктовий | 135 | 175 | |
| Вечеря | |||
| Вівсяна молочна каша з вершковим маслом | 180 | 200 | |
| Какао з молоком | 150 | 180 | |
| Батон з повидлом | 20/15 | 30/20 | |
| С Е Р Е Д А | ||
| Страви | Ясла | Садок |
| Сніданок | ||
| Січеники рибні в овочевому соусі | 35/20 | 60/30 |
| Картопляне пюре з молоком та вершковим маслом | 100 | 120 |
| Свіжий помідор | 30 | 40 |
| Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
| Батон з вершковим маслом | 20/3 | 30/5 |
| Обід | ||
| Бурячник з курячим м’ясом зі сметаною | 150 | 200 |
| Котлета м’ясна (куряче м’ясо/свинина нежирна) в овочевому соусі | 45/20 | 60/30 |
| Вермішель відварена з вершковим маслом | 100 | 120 |
| Салат зі свіжих огірків та капусти нового урожаю | 30 | 50 |
| Хліб житній | 20 | 40 |
| Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
| Вечеря | ||
| Млинці з медом | 100/5 | 140/10 |
| Кавовий напій з молоком | 150 | 180 |
| Банан | 45 | 90 |
| Ч Е Т В Е Р | ||
| Страви | Ясла | Садок |
| Сніданок | ||
| Ліниві вареники зі сметанним соусом | 120/10 | 150/20 |
| Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
| Батон з вершковим маслом та твердим сиром | 20/3/7 | 30/5/10 |
| Фрукти за сезонністю (без урахування відходів) | 40 | 95 |
| Обід | ||
| Борщ з курячим м’ясом зі сметаною | 150 | 180 |
| Печінка ялова по – строганівськи | 40 | 50 |
| Картопля з молоком та вершковим маслом із зеленню | 100 | 120 |
| Салат з свіжих помідор, огірків, зелені | 30 | 50 |
| Пампушки з часником | 60 | 60 |
| Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
| Вечеря | ||
| Молочна вівсяна каша з вершковим маслом | 180 | 200 |
| Какао з молоком | 150 | 180 |
| Вафлі молочні | 15 | 25 |
| П Я Т Н И Ц Я | ||
| Страви | Ясла | Садок |
| Сніданок | ||
| Молочна вермішель з вершковим маслом | 180 | 200 |
| Кавовий напій з молоком | 150 | 180 |
| Батон з маслом вершковим | 20/3 | 30/5 |
| Банан (без урахування відходів) | 40 | 95 |
| Обід | ||
| Суп овочевий з курячим м’ясом та із зеленню | 150 | 180 |
| Шніцель м’ясний (куряче філе) в овочевому соусі | 40/20 | 60/30 |
| Гречана каша з маслом вершковим | 100 | 120 |
| Салат зі свіжих огірків та капусти (нового урожаю) | 30 | 50 |
| Хліб житній | 20 | 40 |
| Сік фруктовий | 135 | 175 |
| Вечеря | ||
| Тюфтельки рибні із овочевим соусом | 45/20 | 90/30 |
| Пшенична каша з вершковим маслом | 80 | 100 |
| Свіжий помідор | 30 | 50 |
| Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |